Γιατί Internet marketing? Αν δεν είχατε αρκετούς λόγους να πειστείτε, να μία σύντομη λίστα!

Nov 7, 2012

 

Με εξαίρεση αγορές πολύ χαμηλής αξίας, πλέον θα δυσκολευτεί κανείς να εντοπίσει ένα πεδίο της αγοράς όπου οι καταναλωτές δεν ερευνούν στο internet προτού προχωρήσουν σε κάποια οριστική απόφαση. Να μάθουν, να διαβάσουν γνώμες, να συγκρίνουν. Πλέον, δεν έχει σχεδόν κανείς την πολυτέλεια να μην καταγράφει μία τουλάχιστον στοιχειώδη παρουσία στο on line περιβάλλον. Και για όσους το κάνουν σωστά, τα οφέλη είναι σημαντικά και πολυδιάστατα:

-         Προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας και δραστηριότητας 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, αυξάνοντας τους δυνητικούς πελάτες και τις πιθανότητες αγοράς

-         Δίνει τη δυνατότητα να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες, εξασφαλίζοντας ελκυστικότερες τιμές και για το κατάστημα αλλά και για τον καταναλωτή

-         Είναι ελκυστικό σε ένα ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του κοινού, και πλέον ελάχιστοι είναι αποκλεισμένοι.

-         Επιπλέον, προσφέρει πολύ μεγάλες δυνατότητες φιλτραρίσματος των κοινών ενδιαφέροντος  και συγκεκριμένης στόχευσης. Αυτό γιατί  μπορεί κανείς να εντοπίσει το κοινό που θέλει με βάση γεωγραφικές παραμέτρους, φύλο, ηλικιακή ομάδα αλλά και κατά περίπτωση πολλά εξειδικευμένα φίλτρα (π.χ. προτιμήσεις και συμπεριφορά).

-         Είναι σημαντικά πιο γρήγορο και πολύ λιγότερο κοστοβόρο για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε ενέργειας direct marketing. Τα μεγέθη πλέον είναι εξαιρετικά ελκυστικά σε σχέση με συμβατικές μεθόδους όπως η αποστολή / διανομή φυλλαδίων.

-         Είναι περισσότερο οικονομικό σε σχέση με κάθε άλλο μέσο αμφίδρομης επικοινωνίας, και οι δυνατότητες επιλογών είναι πολλές: email, online chat, και video conferencing.

-         Προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες αποτίμησης, καθώς μπορεί κανείς να καταγράψει πολύ συγκεκριμένα ποσοτικά όσο και ποιοτικά μεγέθη για οποιαδήποτε ενέργεια, έχοντας τη δυνατότητα να μάθει πιο αποτελεσματικά από τα λάθη και να χτίσει ακόμη καλύτερα πάνω στις επιτυχίες

-         Αντίστοιχα, δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο των αποτελεσμάτων οποιασδήποτε ενέργειας, κάνοντας τις αναπροσαρμογές στρατηγικής και τακτικών ακόμη πιο άμεσες και αποτελεσματικές. Μπορεί κανείς αν βρει ποιες επικοινωνιακές ενέργειες αποδίδουν, ακόμη και ποιες λέξεις-κλειδιά λειτουργούν καλύτερα στις μηχανές αναζήτησης, και έτσι να μειώσει τα κόστη της διαφήμισής του εξασφαλίζοντας υψηλότερη αποτελεσματικότητα

-         Φυσικά, η χρήση των social media ανοίγει σημαντικούς ορίζοντες διασύνδεσης με ένα πλήθος δυνητικών πελατών, ενώ προσφέρει έναν εξαιρετικό πλούτο πληροφόρησης σχετικά με το κοινό και τις ανάγκες του αλλά και το ανταγωνιστικό περιβάλλον.

   
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς να υπάρχει άδεια μας ή αναφορά του link που να παραπέμπει στο site μας. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.