Επαγγελματικές κάρτες
| Οι 7 εντολές για «θεϊκές» επαγγελματικές κάρτες |

Mar 14, 2012

Είστε στην αρχή ενός ραντεβού με έναν πιθανό σας πελάτη. Λέτε το όνομά σας και παράλληλα πρέπει να δώσετε την επαγγελματική σας κάρτα. Είστε σίγουροι ότι σας αντιπροσωπεύει; Ότι «μιλάει» για εσάς με τον τρόπο που θα θέλατε δίνοντας παράλληλα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για εσάς;

 

Η επαγγελματική σας κάρτα (business card) πρέπει να ανταποκρίνεται πλήρως στο προφίλ της εταιρείας σας, στο ύφος και το είδος που εκπροσωπείτε. Είναι όλη σας η εταιρεία, τα στοιχεία σας σε ένα μικρό κομμάτι χαρτί. Δεν νομίζετε ότι πρέπει να είναι το καλύτερο δυνατό; Και τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

 

Ας δούμε κάποια στοιχεία παρακάτω:

 

1. Πρέπει να έχει τα ακριβή σας στοιχεία: όνομα, επαγγελματική ιδιότητα, στοιχεία επικοινωνίας.


2. Πρέπει να περιλαμβάνει κάθε στοιχείο που θεωρείτε απαραίτητο για τη δουλειά σας και όχι μόνο τα τηλέφωνα σας.


3. Είναι καλό να συμπεριλαμβάνονται social  networks όπως blog να διαθέτει η εταιρεία σας, το επαγγελματικό facebook profile σας ή το linked προσδίδοντας ένα μοντέρνο προφίλ αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια.


4. Αρχή και κανόνας απαράβατος των επαγγελματικών καρτών : ΔΕΝ είναι μικρά διαφημιστικά φυλλάδια!


5. Σε κάρτες με 2 όψεις μπορούν να έχουν την ίδια κάρτα στα αγγλικά ή κάποιο χάρτη πρόσβασης, σλόγκαν, κάποιο concept κ.ά.


6. Το μέγεθος μιας επαγγελματικής κάρτας ίδιο με αυτό μιας πιστωτικής είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό για αυτόν που θα τη κρατήσει σε πορτοφόλι  8,5 Χ 5,5 cm.


7. Αποφύγετε ό,τι γυαλίζει, δηλ. τις γυαλιστερές πλαστικοποιήσεις. Προτιμήστε πάντα ματ πλαστικοποίηση για να βγείτε «ασπροπρόσωποι».

 

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς να υπάρχει άδεια μας ή αναφορά του link που να παραπέμπει στο site μας. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.