Marketing και Internet Marketing

Mar 15, 2012

Marketing και Internet Marketing: Τρόποι για μεγαλύτερη επιτυχία.

 

Για την απόκτηση ενός επιτυχημένου Marketing εντός και εκτός Internet, υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που εφόσον ακολουθηθούν δίνουν την καλύτερη πιθανότητα για επιτυχία. Όσο αφορά στο κομμάτι του Internet Marketing, υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές κινήσεις που ανήκουν στην κατηγορία των must do:

 

Κινηθείτε με διορατικότητα. Μία επιχείρηση, για να πετύχει στον τομέα της, πρέπει να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πελατών της, υπαρχόντων και δυνητικών. Κινηθείτε έξυπνα.  Δείτε πέρα από το προφανές και λειτουργήστε διορατικά, προσφέροντάς τους σήμερα αυτό που θα χρειαστούν αύριο!

 

Και η αντιγραφή είναι με το μέρος σας. Παρθενογένεση δεν υπάρχει πουθενά. Γι’ αυτό, δεν είναι κακό να αντιγράψετε την υπάρχουσα αγορά. Αυτό που στην πραγματικότητα θα δώσει ώθηση στην επιχείρησή σας και θα κάνει τη διαφορά, είναι να προσφέρετε το υπάρχον με μία πιο εξελιγμένη  μορφή. Ακριβώς σαν αν μην υπήρχε! Ερευνήστε λοιπόν καλά την αγορά και κάντε ένα βήμα μπροστά.

 

Προσφέρετε after sales service. Μην εστιάζετε μόνο στην πώληση, αλλά και στις υπηρεσίες υποστήριξης που παρέχετε μετά από αυτήν, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής σας.

 

Μην αφήνετε για αύριο αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα. Παλιά, αλλά διαχρονική η συμβουλή, ειδικά σήμερα που κινούμαστε σε ένα περιβάλλον του ‘όποιος προλάβει’! Αφουγκραστείτε τις ανάγκες και δουλέψτε σήμερα πάνω σε αυτές. Αν δεν κάνετε μία αρχή που να σας οδηγήσει στην εξέλιξη, τότε η συνέχειά σας θα είναι πολύ δύσκολη. 

 

Επενδύστε σωστά. Δεν έχει σημασία το ποσό που διαθέτετε για την επένδυσή σας.Ειδικά στο διαδικτυακό χώρο, μπορεί να ξεκινήσετε από το μηδέν και να εξελιχτείτε εντυπωσιακά, αρκεί να επενδύσετε σωστά.

 

Χρησιμοποιήστε το Internet. Το Internet είναι μία ανεξάντλητη πηγή ιδεών και αποτελεί μία γερή βάση που σας βοηθάει να παρακολουθείτε τις εξελίξεις που αφορούν στον τομέα σας, αλλά και στην απόκτηση νέων ιδεών και ερεθισμάτων.

 

Επενδύστε στη σχέση ποιότητας-τιμής. Η σχέση ποιότητας και τιμής ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της κρίσης. Φροντίστε να προσφέρετε ποιοτικά προϊόντα σε συμφέρουσα τιμή, δίνοντας στους πελάτες σας την ευκαιρία να αποκτήσουν αυτό που επιθυμούν από εσάς, αυξάνοντας παράλληλα την αξιοπιστία και τις πωλήσεις σας.

 

Κινηθείτε στρατηγικά. Δημιουργήστε μία στρατηγική που θα οδηγήσει τους πελάτες σας στην εξέλιξη και στην ικανοποίησή τους από τις υπηρεσίες που τους παρέχετε, αλλά και μία στρατηγική που θα συντελέσει στην ανάπτυξη του κέρδους σας από τις υπηρεσίες, τις πληροφορίες και τα προϊόντα που πουλάτε. Προσπαθήστε να μετριάσετε το άγχος και την αγωνία σας, σχεδιάζοντας σωστά και μετρημένα τις κινήσεις σας.

 

Να είστε πάντα ειλικρινείς. Διατηρείτε την ειλικρίνειά σας απέναντι στους ανθρώπους που συνεργάζεστε και μείνετε σταθεροί στις αξίες σας.

 

Κρατήστε στατιστικά στοιχεία και αναλύσεις προόδου των κινήσεών σας. Η κατανόηση και ο χειρισμός αυτών των αριθμών βοηθάει στην εύρεση λύσεων και τρόπων ανάπτυξης.

 

Κάντε τη διαφορά! Όσο ίδια με του ανταγωνισμού κι αν είναι τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που προσφέρετε, σημασία έχει ο τρόπος που τα προσφέρετε. Διαφοροποιήστε τη θέση σας από την υπόλοιπη αγορά και ξεχωρίστε.

 

Μην αφήνετε στοιχεία που πλήττουν το όνομα και το κύρος της επιχείρησής σας. Δουλέψτε πάνω στο προφίλ που βγάζετε προς τα έξω. Φροντίστε να κάνετε κάτι που σας γεμίζει και αφιερώστε το χρόνο σας. Και προπάντων μην αποσπάτε την προσοχή σας σε κακά στοιχεία που μπορεί να πλήξουν την υπόληψή σας. Αυτό που είστε, είναι και αυτό που εισπράττουν οι πελάτες σας και οι άνθρωποι που συναναστρέφεστε.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς να υπάρχει άδεια μας ή αναφορά του link που να παραπέμπει στο site μας. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.