Εκθέσεις. Εσείς, πώς… εκτίθεστε;

Mar 15, 2012

 

Η συμμετοχή σε μία εμπορική έκθεση, το  «ντύσιμο» ενός περιπτέρου είναι ένας σημαντικός τρόπος προώθηση της εταιρείας, των προϊόντων, ή των υπηρεσιών σας. Ακόμα και με ένα περιορισμένο budget, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό display χρησιμοποιώντας τις παρακάτω τεχνικές:

 

Παίξτε με το χρώμα. Το χρώμα πάντα τραβάει την προσοχή. Επιλέξτε τα χρώματα που ταιριάζουν με την εταιρική σας ταυτότητα, αλλά σίγουρα το μπλε, το κόκκινο, το πράσινο και το κίτρινο είναι τα χρώματα που θα κάνουν το περίπτερό σας να ξεχωρίζει. 

 

Προσέξτε την πινακίδα σας. Τοποθετήστε την ταμπέλα σας σε ευδιάκριτο σημείο. Εάν υπάρχει δυνατότητα, βάλτε μία οθόνη τηλεόρασης και προβάλλετε την εταιρεία και τα μηνύματα σας και προσελκύστε το ενδιαφέρον. 

 

Γίνετε πιο ελκυστικοί. Σε ένα χώρο με δεκάδες εκατοντάδες εκθέτες, πρέπει να βρείτε τρόπους για να τραβήξετε το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Μία καλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε μία interactive σχέση του πελάτη σας με το προϊόν σας. Δώστε του τη δυνατότητα να σας γνωρίσει καλύτερα, να πάρει τις πληροφορίες που θέλει και να περάσει ευχάριστα την παραμονή του στο περίπτερό σας παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια, μέσα από ειδικές οθόνες αφής.

 

Ανάψτε τα φώτα! Ο φυσικός φωτισμός ενός εκθεσιακού χώρου συνήθως δεν επαρκεί, γι’ αυτό φροντίστε να φωτίσετε έτσι το περίπτερό σας ώστε να είναι φωτεινό και να μην κουράζει. Σε μία έκθεση που ο επισκέπτης μπορεί να περιηγείται με τις ώρες, καλό είναι να του παρέχουμε άνεση, και μία από αυτές είναι σίγουρα ο καλός φωτισμός.

 

Να είστε γενναιόδωροι. Στόχος της συμμετοχής σας σε μία έκθεση είναι η διεύρυνση του πελατολογίου σας. Κάντε δώρα στους επισκέπτες, μοιράστε το διαφημιστικό σας έντυπο και ότι άλλο πληροφοριακό υλικό έχετε. Σίγουρα θα το εκτιμήσουν, ενώ, εάν έχουν επάνω τους και το λογότυπό σας, είναι πιθανό να σας θυμηθούν τη στιγμή που θα προκύψει ανάγκη. 

 

Για να έχει αποτέλεσμα η συμμετοχή σας πρέπει, πάνω απ’ όλα, να στήσετε ένα ενδιαφέρον περίπτερο που να προσελκύει το κοινό να σας επισκεφθεί. Προωθήστε σωστά την επιχείρησή σας, υποδεχτείτε με χαμόγελο τους επισκέπτες και δείξτε τον καλύτερό σας εαυτό, δίνοντας στις πωλήσεις σας τη δυνατότητα να αυξηθούν.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς να υπάρχει άδεια μας ή αναφορά του link που να παραπέμπει στο site μας. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.